Lentile astigmatism

Lentile de contact pentru astigmatism

Lentile astigmatism – sunt mai multe tipuri de lentile de contact pentru astigmatism. Acestea se diferențiază prin materialele din care sunt realizate, prin acuitatea vizuală oferită și confort.

Lentile de contact hibride

Lentilele hibride SynergEyes Duette reprezintă cea mai avansată opțiune disponibilă pentru lentile de contact pentru astigmatism și sunt cea mai potrivită alegere pentru cei care doresc cea mai bună acuitate posibilă. Tehnologia folosită a eliminat neajunsurile întâmpinate până acum.

Datorită fustei moi lentilele se centrează pe ochi si sunt stabile tot timpul zilei, chiar daca practicați diverse sporturi. Datorită design-ului prezintă un risc minim de cicatrici corneene și sunt o opțiune sănătoasă de corectare a vederii.

Datorita centrului rigid pot corecta astigmatisme mari, de până la 5 dioptrii. Corecția vederii se face prin intermediul lentilei rigide din zona centrală și a filmului lacrimal dintre lentilă și cornee. Astfel, rotirea lentilei pe ochi in timpul zilei nu afectează vederea, avantaj foarte mare pentru conducatorii auto.

Nici un alt tip de lentile de contact disponibile astăzi nu poate oferi toate aceste beneficii într-un singur produs.

Lentile astigmatism moi

Lentilele moi corectează astigmatismul prin intermediul puterii cilindrice a lentilei, de aceea este foarte important ca lentila să fie stabila, să nu se rotească în timpul purtării. Fiecare producător de lentile cilindrice are tehnologia lui de stabilizare a lentilei pe ochi, însă uneori lentilele se mai rotesc pe ochi, ceea ce duce la o vedere încețoșată, lucru foarte neplăcut pentru conducătorii auto. Trebuie menționat și că lentilele uzuale corectează doar astigmatisme mici si medii, până la 2,5 dioptrii.

Lentile rigide (dure)

Lentilele rigide (dure) pot corecta astigmatismul însă au o stabilitate scăzută. In plus, lentilele rigide (dure) sunt incomode, pot ieși de pe ochi și permit prafului să intre sub lentile.

Purtarea lentilelor rigide (dure) poate duce la apariția unor cicatrici corneene, deoarece acestea sunt proiectate în mod obișnuit pentru a atinge corneea.