Lentile Keratoconus

Lentile de contact pentru keratoconus

Lentilele de contact pentru keratoconus sunt de mai multe tipuri, diferentiate de confort, de acuitatea vizuală oferită si de materialele din care sunt realizate.

Lentilele de contact hibride SynergEyes UltraHealth reprezintă cea mai recentă și mai avansată opțiune disponibilă în lentile de contact si sunt proiectate special pentru pacienti cu keratoconus si cornee neregulată. Folosind o tehnologie revolutionară, hibridă, aceste lentile combină ce e mai bun din ambele lumi – vederea clară oferită de lentilele dure – rigide gaz permeabile (RGP) și confortul unei lentile moi pe toată durata zilei. Lentilele hibride sunt concepute special pentru a restabili vederea la pacientii cu mai multe tipuri și in toate etapele de keratoconus. Datorită design-ului există un risc minim de cicatrici corneene, de aceea lentilele hibride sunt o opțiune sanatoasă de tratament pentru keratoconus. In plus, fusta moale a lentilelor ajută la centrarea lentilei de contact pe axa vizuală indiferent unde se află conul pe cornee sau cat de mare este, scăzând astfel distorsiunile vizuale și furnizând vedere superioară. Designul hibrid previne intrarea prafului sub lentile și de asemenea ajută lentilele să nu sară în mod neașteptat de pe ochi. Nici un alt tip de lentile de contact disponibile astăzi nu poate oferi toate aceste beneficii într-un singur produs.

Lentilele dure – rigide gaz permeabile sunt fabricate dintr-un material rigid care nu se muleaza pe o cornee cu formă neregulată, ci isi pastrează forma si pastrează un strat de lacrimi între cornee și suprafața posterioară a lentilei. Acest strat de lacrimi neutralizează forma neregulată a corneei. În consecință, lentilele dure – rigide gaz permeabile vor oferi o vizibilitate mai bună decât lentilele moi. Din păcate, pentru cei cu keratoconus, lentilele dure – rigide gaz permeabile nu pot furniza o corectare a vederii adecvată, din cauză că lentilele dure – rigide gaz permeabile tind să migreze spre locația conului, care nu este, de obicei pe axa vizuală, aproape de centrul corneei. Din acest motiv, uneori pacienții care poartă lentilele dure – rigide gaz permeabile au probleme cu vederea inconsistentă. Mai mult decât atât, lentilele dure – rigide gaz permeabile sunt de multe ori incomode, pot ieși de pe ochi și permit prafului sa intre sub lentile. Ele pot de asemenea duce la cicatrici corneene, deoarece acestea sunt proiectate în mod obișnuit pentru a atinge suprafața conului.

Lentilele sclerale sunt lentilele dure – rigide gaz permeabile foarte mari care pot oferi vedere adecvată, dar necesită o prescriere foarte precisă de către oftalmolog. Lentilele sclerale trebuie ocazional scoase și reintroduse cu ser fiziologic proaspăt în timpul zilei, pentru a menține vederea clară și confortabilă.

Lentilele de contact moi sunt confortabile, dar de obicei nu oferă vedere acceptabilă. Lentilele moi se muleaza pe suprafața corneei neregulate și lentila preia formă neregulată a corneei. Această formă anormală este motivul pentru vedere încețoșată și distorsionată.

Lentilele “Piggyback” sunt lentilele dure – rigide gaz permeabile și moi, care sunt purtate în același timp. În unele cazuri, această abordare poate avea mai mult succes decât lentilele de contact moi sau lentilele dure – rigide gaz permeabile purtate singure, dar din cauza complexității de manipulare și de îngrijire a lentilelor, a posibilelor probleme de sănătate a ochilor cauzate de scăderea fluxului de oxigen capabil să se deplaseze către cornee prin ambele lentile și a dificultatii de centrarea a lentilelor, ratele de succes sunt reduse.