• 021 794 31 36
  • lentile@keratoconus.ro

Lentile keratoconus

lentile hibride

Lentile de contact pentru keratoconus

Sunt mai multe tipuri de lentile de contact pentru keratoconus. Acestea se diferențiază prin materialele din care sunt realizate, prin acuitatea vizuală oferită și confort.

Lentile de contact hibride

Lentilele hibride SynergEyes UltraHealth reprezintă cea mai avansată opțiune disponibilă pentru lentile de contact pentru keratoconus și sunt proiectate special pentru pacienți cu keratoconus si cornee neregulată. Folosind o tehnologie revoluționară, lentilele hibride combină ce e mai bun din ambele lumi – vederea clară oferită de lentilele dure și confortul unei lentile moi pe toată durata zilei. Lentilele hibride sunt concepute special pentru a restabili vederea la pacienții cu mai multe tipuri și in toate etapele keratoconus.

Lentilele hibride sunt o opțiune sanatoasă de corectare a vederii, datorită design-ului prezintă un risc minim de cicatrici corneene. Fusta moale a lentilelor ajută la centrarea lentilei de contact pe axa vizuală indiferent unde se află conul pe cornee sau cât de mare este, scăzând astfel distorsiunile vizuale și furnizând vedere superioară. Designul hibrid previne intrarea prafului sub lentile și ajută lentilele să nu sară în mod neașteptat de pe ochi. Nici un alt tip de lentile de contact disponibile astăzi nu poate oferi toate aceste beneficii într-un singur produs.

Lentile dure RGP

Lentilele rigide gaz permeabile RGP sunt fabricate dintr-un material rigid care nu se mulează pe o cornee cu formă neregulată, ci își pastrează forma și păstrează un strat de lacrimi între cornee și suprafața posterioară a lentilei. Acest strat de lacrimi neutralizează forma neregulată a corneei. În consecință, lentilele dure vor oferi o vizibilitate mai bună decât lentilele moi. Lentilele dure tind să migreze spre locația conului, care nu este, de obicei pe axa vizuală, aproape de centrul corneei. Astfel, uneori pacienții care poartă lentile dure au probleme cu vederea inconstantă. În plus, lentilele dure sunt incomode, pot ieși de pe ochi și permit prafului să intre sub lentile. Ele pot de asemenea duce la cicatrici corneene, deoarece acestea sunt proiectate în mod obișnuit pentru a atinge suprafața conului.

Lentile de contact moi

Lentilele uzuale sunt confortabile, dar de obicei nu oferă vedere acceptabilă. Lentilele moi se mulează pe suprafața corneei neregulate și lentila preia forma neregulată a corneei. Această formă anormală este motivul pentru vederea încețoșată și distorsionată.

Lentile sclerale

Acestea sunt lentilele dure foarte mari care pot oferi vedere adecvată, dar necesită o prescriere foarte precisă. Acestea trebuie ocazional scoase și reintroduse cu ser fiziologic proaspăt în timpul zilei, pentru a menține vederea clară și confortabilă.

Lentilele “Piggyback”

Acestea sunt o combinatie de lentile dure și lentile moi purtate în același timp. Această abordare poate avea mai mult succes decât lentilele de contact moi sau lentilele dure purtate singure. Dar din cauza complexității de manipulare și de îngrijire a lentilelor, a posibilelor probleme de sănătate a ochilor cauzate de scăderea fluxului de oxigen capabil să se deplaseze către cornee prin ambele lentile și a dificultatii de centrarea a lentilelor, ratele de succes sunt reduse.